Digitaal je rijbewijs verlengen

RDW Rijbewijs pasfoto voor online verlengen

Vanaf 1 oktober 2022 kan je in veel gemeentes binnen Nederland je rijbewijs online verlengen. Vanaf 2021 is Sabine Becht Fotografie erkend fotograaf bij het RDW. Dat houdt in dat je bij ons een officiële pasfoto kan laten maken voor het online verlengen van je rijbewijs.

Voor het verlengen van je rijbewijs hoef je slechts drie stappen te ondernemen. Beknopt komt dat op het volgende neer:

Kom naar de fotowinkel in Roden, voor een officiële, goedgekeurde pasfoto en je handtekening. Wij sturen deze beveiligd in bij het RDW en je krijgt je pasfoto geprint mee. Prijs voor deze pasfoto zijn €20,-. Je krijgt binnen enkele minuten na de aanvraag een e-mail van het RDW met daarin de bevestiging of je het rijbewijs online kunt verlengen. Binnen 2 werkdagen na de aanvraag, ontvang je een e-mail als je rijbewijs klaar ligt op het gemeentehuis. Je kan hem dan gelijk ophalen. 

Scroll verder voor een uitgebreide uitleg!

Voorwaarden

Hoe werken de drie stappen? (Uitgebreider)

Voldoe je aan de boven genoemde voorwaarden, dan regel je in drie stappen de verlenging van je rijbewijs. 

Stap 1: Je pasfoto laten maken bij Sabine Becht Fotografie

De pasfoto moet voldoen aan bepaalde eisen en gemaakt zijn door de RDW-erkende fotograaf. Sabine Becht Fotografie is een RDW-erkende pasfotograaf. Neem je rijbewijs mee wanneer je de pasfoto laat maken. Na het maken van de foto zet je bij ons je handtekening die later gebruikt zal worden op je rijbewijs. Wij sturen direct je pasfoto en handtekening beveiligd en digitaal naar het RDW. Binnen een paar minuten ontvang je van RDW een e-mail. Hierin staat of je het rijbewijs online kunt verlengen. 

Let op: Iemand die voor het eerst een rijbewijs aanvraagt, moet nog wel naar het gemeentehuis of stadsloket en kan dit niet digitaal doen. Sowieso ontvang je, voor je rijbewijs, een setje pasfoto’s mee omdat de overheid dit van ons vereist. Daarnaast sturen wij dan je digitale foto en handtekening via een beveiligde verbinding naar de RDW. Je kunt gewoon bij ons binnen lopen, zonder afspraak. 

Stap 2: Je online aanvraag – de bevestigingsmail van RDW

Ga naar de website van het RDW. Kies daar voor het digitaal aanvragen rijbewijs en log in met je DigiD en de DigiD-app. Nadat je bent ingelogd, regel je binnen een paar minuten de verlenging van je rijbewijs. Via iDeal reken je af. Na betaling zal RDW je rijbewijs maken. Deze kun je al na 2 werkdagen ophalen bij je gemeente. Je ontvang een e-mail van de RDW als je rijbewijs klaar ligt. 

Op de site van DigiD staat meer informatie over de DigiD-app.

Stap 3: Je rijbewijs ophalen

Je kunt je rijbewijs ophalen bij jouw gemeente. Kijk wel even van te voren of je een afspraak moet maken bij het gemeentehuis. Neem je huidige rijbewijs en de gemaakte pasfoto op print mee. Het huidige rijbewijs moet je inleveren, daarna ontvang je het nieuwe rijbewijs. 

De drie stappen in een filmpje van de RDW. De stappen worden hier visueel uitgelegd.