Drukwerknodig.nl

When I have a camera in my hand

I know no fear

Review Drukwerknodig.nl

Onlangs is mij weer gevraagd om een artikel te reviewen. Dit keer heeft het bedrijf Drukwerknodig.nl mij benaderd. Ik kon kiezen uit verschillende producten. Ik als fotograaf ben uiteraard voor een wanddecoratie gegaan. Wel een hele aparte die ik nog niet eerder gehoord heb. Een foto bedrukt op kurk. Kurk? Ja, iets wat nog niet zo bekend is, hoop ik toch een beetje bekend te maken.

Ik koos voor een A1 formaat en heb ik bovenstaande foto laten afdrukken.

Op de website https://www.drukwerknodig.nl kon ik het product opzoeken en naar bestellen gaan. In Photoshop had ik het formaat al aangepast en kon ik zo het product op de website uploaden. Mij werd door de medewerkster van Drukwerknodig wel een tip meegegeven om voor een witte toplaag te gaan.

Hier kan ik de foto uploaden en je kan nog meerdere dingen toevoegen. Zoals een extra foto, tekst, decoratie en een achtergrond. Als je nou helemaal tevreden bent dan kan je door naar bestellen. Als je doorgaat naar bestellen dan krijg je altijd een controle of hij wel aan de goede kwaliteiten voldoet.

Daarna kan je kiezen hoeveel stuks je zou willen bestellen. Even op opslaan en bestellen klikken en je hebt hem bestelt. Met 3 werkdagen heb je hem dan in huis. Spoedlevering kan ook, betaal je uiteraard ook voor.

Dan is het wachten tot je pakketje binnen komt. Je ontvangt per e-mail een track & trace code zodat je hem kan volgen. Weet je ook waar je aan toe bent. Het pakketje komt goed verpakt binnen. Beschermfolie eromheen en stoothoekjes.

Eenmaal uit de verpakking merk ik dat het wel flexibel is. Dus even voorzichtig met uitpakken. Maar verder kan je hem best ver buigen zonder dat hij kapotgaat. Als we gaan kijken naar de kwaliteit van het materiaal, dan ziet het er keurig uit. Het ruikt wel erg naar kurk, maar wat wil je dan met zo’n grote oppervlakte met alleen kurk. De hoeken zijn mooi afgewerkt. Doordat hij zo buigzaam is, komt omdat hij goed dun is.

Previous
Next

Dan gaan we door naar de kwaliteit van de foto. Ik heb gekozen voor een foto die ik zelf heb gemaakt op Terschelling. Een mooie ondergaande zon. Met die witte toplaag over het kurk heen en onder de foto, komt goed uit. De foto komt mooi naar voren en de details van het kurk is nog wel zichtbaar. Als we wat dichter bij de foto gaan kijken, dan zien we wel wat strepen over de foto heen. Van veraf is het niet zichtbaar, maar als je dichterbij gaat staan, dan zie je het wel. Ik denk dat dit product mooi zal zijn voor promotiemateriaal of misschien wel leuke onderzetters van te maken. Er zijn meerdere mogelijkheden.

Dan komt nog 1 klein puntje waar ik nog niet helemaal over heb nagedacht. Hoe ga ik dit prachtige product ophangen? Schroef ik hem in de hoeken vast? Bevestig ik een ophangsysteem aan de achterkant en hang hem op? Aangezien hij flexibel is wordt het nog wel een dingetje, maar we gaan het zien!

Verder heeft Drukwerknodig.nl meerdere leuke producten. Denk aan boeken, kaarten, brochures, flyers en nog veel meer. Ik zou zeggen, ga is kijken en doe is iets wat anders dan de standaard dingetjes. De medewerkers van Drukwerknodig.nl zijn erg klantvriendelijk en willen je graag verder helpen!

Ik hoop binnenkort jullie nog meer te mogen vermaken met andere reviews. Voor nu was dit het weer! Tot snel.