Fotofabriek

Photography takes an instant out of time, altering life by holding it still

Review van een foto van aluminium van Fotofabriek

Naar aanleiding van een e-mail vanuit de Fotofabriek mag ik dit fotoproduct testen. Het is een foto op aluminium van 20 cm bij 30 cm.  Ik heb bovenstaande foto gekozen door mijn volgers op facebook te laten stemmen welke foto ik moest kiezen.

Laten we beginnen met het bestellen via de website https://www.fotofabriek.nl/. Als je op de website komt kan je makkelijk aangeven welk product je wil bestellen. Je kan daarna kiezen op welk formaat je dit product wilt. Als je alles hebt gekozen en je begint direct dan kom je in de editor. Ik mocht kiezen voor een foto op aluminium. Deze kan je vinden via de volgende link: https://www.fotofabriek.nl/producten/wanddecoratie/foto-op-aluminium/.

De bestelpagina is mooi en overzichtelijk, je kan je foto’s uploaden, tekst schrijven, de indeling van je foto’s wijzigen, en ook kan je clip art toevoegen. Er wordt keurig aangegeven dat als je geen witranden wilt, dat je dan je foto om de stippellijn heel kan plaatsen. Deze stippellijn is de snijrand van het product wat je besteld. Je kan de foto ook makkelijk verplaatsen, en naar de voorgrond en achtergrond zetten. Achtergrondkleur kiezen, transparantie toevoegen en mooie stijlvolle filters zijn beschikbaar. Daarna ga je door naar bestellen.

Je moet hiervoor wel inloggen, mocht je nog geen account hebben, dan is deze makkelijk aan te maken. Je kan een categorie kiezen en een naam geven aan je fotoproduct dat je zojuist hebt gemaakt. Daarna moet je hem nog wel toevoegen aan je winkelwagen. Als je hier bent kan je kiezen tussen 2 ophangsystemen. Je hebt plak strips, waarbij vooraf plakband op de achterkant van je foto op aluminium is geplakt. Deze heb ik op dit moment op mijn foto product. Maar je hebt ook een zwevend ophangsysteem. Dan komt je foto een beetje van de muur af. Als je hier een keuze uit hebt gemaakt, dan kan je door naar bestellen. Dan is het wachten op je foto die thuis wordt gestuurd.

De foto kwam goed binnen. Goed verpakt en beschermd tegen stoten en vallen.

Nu komt het leukste gedeelte. Het uitpakken van de foto en bekijken hoe mooi hij is geworden. Mijn eerste gedachte, wat lijkt hij bruin! Terwijl het een zwart-wit foto is. Maar een zucht van opluchting, het komt door de lichtinval. Heb de foto uitgepakt onder een gloeilamp. Op het moment dat ik de foto naar het raam draaide, zag je een prachtige zwart-witte foto.

Natuurlijk ben ik voorzichtig met de foto en pak de foto telkens bij de randjes beet. De randjes voelen wel wat scherp. Het had wat meer afgerond mogen zijn. Je ziet echt een randje omhoogkomen aan de randen van de foto. Pakt toch niet helemaal lekker vast waardoor je voor mijn gevoel nog voorzichtiger gaat doen.

Aan de achterkant zie je de plak strips zitten. Met deze plak strips kan je hem opplakken op iedere oppervlakte. Maar een vlakke oppervlakte gaat toch de voorkeur naar uit. Ook aan de achterkant zitten wat scherpe randjes. Ook deze randjes hadden mij wel afgerond mogen worden.

De inhoud van de foto. Het zwart wit komt wel supermooi uit op het geborstelde aluminium. De details in de witte oppervlakte zie je wel, maar dan moet je wel heel goed kijken. Op het eerste gezicht lijken het wel vlekjes. Maar de details over de andere delen van de foto zijn mooi zichtbaar en je ziet wel wat het is. Het wordt verder niet vervaagd. Het enige jammere vind ik is dat het kleurverschil zo goed zichtbaar is als je van soort licht veranderd. Zoals ik al eerder aangaf, bij daglicht is het een prachtige zwart wit foto, maar onder een gloeilamp of warmere lichtbronnen gaat de foto al gauw bruin lijken. Ik denk dat is niet echt te voorkomen is, maar het geeft je wel een uitgangspunt van waar je het product gaat ophangen.

Een korte samenvatting:
Het maken en bestellen is overzichtelijk, je ziet precies wat je doet. De foto wordt goed beschermd bij het versturen van het product. De kwaliteit van de foto op het product is magnifiek. Details in lichte delen zijn iets minder dan in de donkere delen. De kwaliteit van de oppervlakte is mooi en goed zichtbaar, de randjes wat te scherp waardoor het vasthouden van de foto niet plezierig wordt. Je wordt wel heel voorzichtig. Al om al een mooi product wat mooi kan hangen in de kamer.