Review foto op Plexiglas

Ik heb al een aantal samenwerkingen gehad met FotoCadeau.nl. Deze keer mocht ik een product uitkiezen waar ik eventueel een review over wilde schrijven. Deze kans laat ik niet liggen. Ik heb gekozen voor foto op glas, en aangezien ik alle producten al in mijn huis heb hangen, heb ik nu gekozen voor een plekje in mijn winkel. Een foto van een kat trekt altijd mensen. 

Het bestelproces hebben we al eerder gezien maar ik ga jullie toch nog even meenemen. Bij het kiezen van je product kan je al kiezen tussen de verschillende formaten. Ik mocht het formaat 60x90cm kiezen. Nadat je het formaat hebt gekozen kan je de foto uitzoeken op je pc en uploaden. Dan heb je nog verschillende opties voor dikte van het glas. Laat je informeren bij de informatietekens wat precies het verschil is. Als je een stap verder gaat heb je de keuze in verschillende ophangsystemen. Je kan ervoor kiezen of de afstandhouders in je foto wilt hebben of aan de zijkanten. In de foto betekent dat er gaten in je plexiglas worden geboord zodat je hem goed kan ophangen. Ook heb je eventueel een systeem wat speciaal voor buiten is wat niet gaat roesten.

Nadat je het ophangsysteem gekozen hebt, kan je ook nog kiezen of je je foto professioneel wilt laten controleren of je foto wel zo mooi wordt op het formaat wat je gekozen hebt. Daarna kan je kiezen of je de foto in het zwart wit wilt of sepia. 

Mocht je de foto buiten willen gebruiken, dan is dat verder geen probleem. Ze plaatsen dan een speciale coating over de foto zodat hij alle weertypen aankan. Hier betaal je wel extra voor. Nadat je de extra opties hebt gekozen ga je door naar stap 3. Controleer hier goed waar je allemaal voor hebt gekozen. Ben je hier tevreden mee, dan kan je door naar je winkelmand. Hier vul je al je gegevens in en betaal je. Bij eventuele kortingen zal getoond worden welke kortingscode je hiervoor kan gebruiken. 

Dan is het afwachten nadat je je bestelling hebt geplaatst. Je wordt altijd goed op de hoogte gehouden van waar je product is. Je krijgt een melding dat je product onderweg is en de spanning loopt uiteraard hoog op. 

Toen ik het pakket binnen kreeg was het zeer goed verpakt. Mooi en stevig karton eromheen. Daarin het product uiteraard met daaromheen nog bescherming van schuimfolie en extra beschermingskapjes op de hoeken van het product. Op het schuimfolie zat een verpakking geplakt met het ophangsysteem. Dit zijn 4 afstandhouders en schroeven met pluggen voor de muur waar je hem wilt ophangen. Als je de foto uit het schuimfolie haalt dan zit er zelfs nog een extra plastic laagje over de foto zelf. Dit is gedaan omdat het plexiglas krasgevoelig is. 

Als ik verder inzoom op het product en deze ga bekijken, dan valt me dit zeker niet tegen. De afwerking is mooi, de gaten zitten keurig op dezelfde plekken met dezelfde afstanden van de buitenkant en de foto is zeer helder. Het is wel fijn om te zien dat ze het laagje plastic erover hebben gedaan, want dit laagje heeft al aardig wat krassen en viezigheid erop. De hoeken zijn wel aan de scherpe kant, dus weer voorzichtig bij kinderen, dat zij zich er niet aan bezeren. 

 

Dan is het de beurt aan de afdrukkwaliteit van fotocadeau. Kwaliteit is echt geweldig, maar je moet wel oppassen voor de resolutie die je opstuurt. Voor dit formaat heb je wel een goede resolutie nodig, anders ga je pixels zien in je afdruk. Maar deze afdruk is zeker goed scherp en ben er ook erg blij mee. Mocht je het niet zeker weten, vraag dan een fotograaf om je foto te controleren. 

Ik heb de foto opgehangen in mijn eigen winkel, dus kom gerust een kijkje nemen!

Wil jij meer informatie weten over eventuele andere producten? Dan kan ik je altijd helpen en begeleiden in het uitzoeken van het perfecte product. Misschien is een fotocollage op glas wel iets voor jou!