Je eigen winkel openen

Ik zal me eerst even voorstellen. Ik ben Sabine en eigenaar van Sabine Becht Fotografie. Ik ben woonachtig in Winschoten en heb mijn eigen winkel in Roden. 

In april kwam de vraag van André Boezerooy, over hoe ik het zou vinden om de fotowinkel in Roden over te nemen. Ik heb deze vraag gesteld aan mijn familie en vriend om te peilen wat zij er van vonden. Nou, dat duurde niet lang. Iedereen zei gelijk: Ja, dat moet je doen. Ik dacht bij mezelf, waarom ook niet. Het is altijd mijn droom geweest om een dergelijke winkel te openen.

Laten we dan maar even beginnen bij het begin. Hoe ken ik André? Die ken ik omdat ik een periode stage heb gelopen bij hem in de fotowinkel tijdens mijn opleiding fotografie. Deze stage was een van de leukste die ik heb gehad. Ik kon werken met klanten en met fotografie. Na de stage heb ik nog veel contact gehad met André. Zo heb ik op donderdagavonden en zaterdagen gewerkt voor hem. Vaak als ik foto’s nodig had printte ik bij hem in de fotowinkel.

Voor mij waren er eigenlijk geen twijfels om de winkel niet over te nemen. Als je droom op je pad komt, dan moet je het met beide handen aanpakken. Dat heb ik dus ook gedaan. Maar het ging niet gemakkelijk. Want wie neemt nou een winkel over midden in de Coronacrisis. Ik! 

Eind september was de dag aangebroken om de winkel in Roden daadwerkelijk over te nemen. De vrijdag voordat ik zelf open ging hebben we samen de hele voorraad geteld. André nam zijn spullen mee, en ik bracht mijn eigen spullen binnen. Uiteraard heb ik de belettering van de lichtbak veranderd naar mijn naam. Op zaterdag 26 september 2020 is dan echt de dag dat ik mijn eigen winkel heb. De eerste klanten druppelen binnen en vragen nieuwsgierig waar André is. Aan iedere klant leg ik uit dat ik de winkel heb overgenomen. Iedereen vindt het gewaagd dat ik midden in Coronatijd de winkel overneem. Nou als ik dit overleef, dan heb ik niets te vrezen voor de toekomst.

Bijna 4 maanden verder kijk ik terug op een goede start, ondanks Corona. Jammer dat we nu in een strenge Lock down zitten, maar ik houd het hoofd boven water. Zo heb ik sinds kort mijn eigen webshop geopend en probeer ik via daar mijn klanten van dienst te kunnen zijn. Ik hoor van veel klanten dat ze blij zijn er nog wel een fotowinkel in Roden is, zodat ze hier voor pasfoto’s terecht kunnen. Maar ook voor hun inkt en batterijen. En ook kunnen er nog steeds pakketten van DHL gebracht en afgehaald worden.

Mocht je nog pasfoto’s nodig hebben en woon je in de buurt? Bel of mail even om een afspraak te maken.