Fotografie Tag

♥ Wat was je eerste eigen camera?

Vroeger toen ik nog klein was kreeg ik van mijn ouders altijd een wegwerpcameraatje mee als we op vakantie gingen. Ik was altijd dolblij als ik hem vol had geschoten met de mooiste plaatjes (op die leeftijd) en ik daarna de afdrukken kreeg als het rolletje was ontwikkelt. Alles ging in mapjes en werd bewaard. We zullen ze vast nog wel ergens hebben, maar waar?

Mijn allereerste digitale camera was een compact camera van Kodak. Welke dit is weet ik niet meer precies. Maar ook fotografeerde ik met de analoge camera van mijn moeder. Toen mijn moeder een digitale spiegelreflex kocht was ik daar ook druk mee in de weer.

De camera die ik nu heb is een Nikon D700. 

♥ Waar maak je de meeste foto’s van?

Ik maak de meeste foto’s van dieren en natuur tegenwoordig. Deze foto’s zijn puur voor mezelf. Voor op Facebook en mijn website. Ik wil jullie natuurlijk laten zien van hoe en waarvan ik foto’s maak en wat ik er mee doe.

♥ Met welke app bewerk je je smartphone-foto’s het liefste?

Ik bewerk ze het liefst met de lightroom app die ik bij de aanschaf van adobe photoshop lightroom 5 kreeg. Maar de meeste foto’s die ik met mijn mobiel maak worden niet altijd bewerkt. En als ik ze bewerk dan doe ik dat meestal op Instagram. Dat blijft meestal bij een filter en iets meer contrast.

♥ Wat je favoriete zelfgemaakte foto?

Mijn favoriete zelfgemaakte foto… Phoe.. Ik heb er zoveel! Mijn favoriete eigen gemaakte foto is toch echt een portret vanuit mijn stage periode! Die uiting in het gezicht, de levendigheid. Ik word er zelf gewoon stil van. 

♥ Hoeveel foto’s maak je gemiddeld op een dag?

Gemiddeld zal dat wel meevallen. Maar als we van school workshops hebben of ik ben weg met mijn stage begeleider dan zullen we rond de 100 foto’s zitten. Zijn we op vakantie of ergens waar ik nog nooit ben geweest zullen er zeker meer foto’s zijn. De reden hiervoor is dat er altijd wel een goede tussen zit als je meer foto’s maakt.

♥ Op welke plek wil je ooit nog foto’s maken?

Ik wil zo graag is op safari in Afrika of grote steden bezoeken in de Verenigde Staten om gewoon kei mooie foto’s te maken. Ook al zijn ze voor mezelf, dan alsnog wil ik daar foto’s maken.

♥ Aan welke fotografietip heb je het meeste gehad?

“Heb geduld!” Ik wil namelijk alles wat in me opkomt meteen gaan doen ook al weet ik dat het gewoon niet gaat. Dan schrijf ik het op en bewaar ik het voor later. Dan maar sparen voor de verre reizen die ik samen met mijn camera wil maken. Ik blijf hopen dat ik al mijn ideeën is mag uitvoeren.

♥ Hoe deel jij je foto’s met de buitenwereld?

Ik deel ze via mijn fotografie pagina. Tenminste de foto’s die maak met mijn camera. Dingen die ik beleef en fotografeer met mijn telefoon gaan via mijn eigen Facebook. Ook via Instagram deel ik mijn ervaringen die ik privé meemaak.