Winkel hebben in de lockdown

Hoe is het om een winkel te hebben midden in een corona crisis?

Dat is best lastig. Je moet goed nadenken of je het wel gaat redden, wat er de komende tijd gaat gebeuren. Sinds de “totale” lockdown mag ik echt niets verkopen in de winkel.

Hoe kan ik het volhouden?

Ik mag “gelukkig” nog wel pasfoto’s op afspraak laten maken. Laat ik nou net de enige fotowinkel in Roden en omgeving zijn die zich daar volledig op richt. Hierdoor heb ik gelukkig nog wel een deel van mijn omzet, maar de overige verkoop mis ik wel. Ook mag ik nog beperkt open zijn voor het brengen en afhalen van DHL-pakketten. Vorige week dinsdag is er weer een verlenging van de lockdown aangekondigd. Ik blijf dus nog tot 2 maart beperkt geopend, helaas. Maar we houden vol en gaan door.

Merk ik dat mensen meeleven?

Ja dat merk ik zeker. Mensen komen langs, vragen hoe het gaat en laten soms een beetje extra achter. Dat waardeer ik zeer. Ik probeer overal hulp te zoeken waar dat kan, want op steun van de overheid kan ik helaas niet rekenen. Ik kom niet in aanmerking voor de TOZO (Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers), omdat mijn partner ook een inkomen heeft. Ook kan ik geen aanspraak maken op de Tegemoetkoming vaste lasten, omdat ik geen cijfers heb over voorgaande jaren of van het derde kwartaal. Dat komt omdat ik pas 26 september ben begonnen. Helaas kun je geen aanvraag doen op basis van de cijfers van de vorige eigenaar. Omdat ik een geheel nieuw bedrijf ben, maakt het jammer genoeg niet uit dat het in principe dezelfde winkel is gebleven met dezelfde service.

Ga ik het volhouden?

Zolang de pasfoto’s blijven doorgaan en de pakketjes ook blijven doorlopen, moet het deze maand nog geen probleem moeten zijn. Extra dingen kunnen helaas niet, dat zal even uitgesteld moeten worden. Zo moet er een andere auto komen, want mijn huidige auto redt het niet lang meer. Zoals sommige al weten woon ik in Winschoten en rij ik iedere dag op en neer.

Daarnaast heb ik onlangs ook mijn eigen webshop geopend en daar kan je ook nog je bestellingen op plaatsen. De meeste producten staan erop. Je kan ze bestellen en laten bezorgen door DHL maar als je in de gemeente Noordenveld woont, kan ik het ook gratis bezorgen. Deze optie kan je kiezen tijdens het bestelproces.  Zie meer op de webshop. Daarnaast heb ik ook veel producten en diensten toegevoegd aan mijn eigen website. Hier kan je lezen wat ik allemaal aanbied.

Website: www.sabinebecht.nl

Webshop: www.fotoserviceroden.nl

Wat kan wel en wat kan niet?

Zoals eerder al gezegd, kan je altijd een pasfoto laten maken voor een officieel document. Hiervoor moet wel een afspraak gemaakt worden zodat er niet te veel mensen tegelijk in de winkel komen. Daarnaast kan je altijd binnen komen lopen voor je DHL-pakketje. Je kan deze via mij retour doen. Ik hanteer de volgende openingstijden, maandag tot en met vrijdag van 11.00 uur tot 16.00 uur. Mocht je buiten deze openingstijden langs willen komen, dan graag even bellen of mailen. 050-5015217 – info@sabinebecht.nl.

Vorige week dinsdag heeft de overheid aangekondigd dat je je bestelling op afspraak kan komen afhalen. Anders gezegd: Click en Collect. Je bestelt van tevoren via de webshop of telefonisch, en 4 uur later kan je het komen ophalen. Mocht dit buiten openingstijden vallen, dan maak ik graag een afspraak met je. Houd de berichten via de website, webshop. Facebook en Instagram.

Je zal nu wel denken dat ik een interview heb gehad, maar dat is niet het geval. Ik heb deze vragen aan mezelf gesteld of het wel goed zou komen in deze crisis. Het is lastig, maar zeker vol te houden. Dit heb ik te danken aan mijn familie, vrienden en mijn partner. Hun steun en support is zo groot dat ik zeker door wil gaan. Daarvoor wil ik hen bedanken. Daarnaast ook dank aan alle klanten voor hun steun. Dit is mijn droom en dat ga ik volhouden.