Pasfoto voor online verlengen RDW Rijbewijs

RDW rijbewijs pasfoto voor online verlengen

Vanaf 1 oktober kan je in heel Nederland je rijbewijs online verlengen. Vanaf heden is Sabine Becht Fotografie erkend fotograaf bij het RDW. Dat houd in dat je bij ons een officiële pasfoto kan laten maken voor het online verlengen van je rijbewijs. 

Voor het verlengen van je rijbewijs hoef je slechts drie stappen te ondernemen. Beknopt komt dat op het volgende neer:

  1. Kom naar de fotowinkel in Roden, voor een officiële RDW goedgekeurde pasfoto en je handtekening.
   Wij sturen deze beveiligd digitaal in bij het RDW en je krijgt je pasfoto geprint mee. Prijs voor deze pasfoto zijn €17,- 
  2. Je krijgt binnen enkele minuten na de aanvraag een e-mail van het RDW met daarin de bevestiging of je deze online kunt verlengen. (Daarnaast moet je wel aan de voorwaarden voldoen)
  3. Binnen 2 werkdagen krijg je een e-mail als je rijbewijs klaar ligt bij de gemeente. Je kan hem dan gelijk ophalen.

De voorwaarden om online te kunnen verlengen

  • Je bent al in het bezit van een geldig Nederlands Rijbewijs
  • Je vraagt een verlenging van je rijbewijs of een categorie-uitbreiding aan
  • Je hebt de DigiD-app met extra zekerheid over jou identiteit
  • Je kan via iDeal betalen

Hoe werken de drie stappen? (uitgebreider)

Voldoe je aan boven genoemde voorwaarden dan regel je in drie stappen de verlening van je rijbewijs.

Stap 1: Je pasfoto laten maken bij Sabine Becht Fotografie

De pasfoto moet voldoen aan bepaalde eisen en gemaakt zijn door de RDW-erkende fotograaf. Sabine Becht Fotografie is een RDW-erkende pasfotograaf. Neem je rijbewijs mee wanneer je de pasfoto laat maken. Na het laten maken van de foto zet je bij ons je handtekening die later gebruikt zal worden op je rijbewijs. Wij sturen direct je pasfoto en handtekening beveiligd en digitaal naar het RDW. Binnen een paar minuten krijg je van RDW een e-mail. Hierin staat of je het rijbewijs online kunt verlengen. 

Iemand die voor het eerst een rijbewijs aanvraagt, moet nog wel naar het gemeentehuis of het stadsloket en kan dit niet digitaal doen. Sowieso krijg je, voor je rijbewijs, een setje pasfoto’s mee omdat de overheid dit van ons vereist. Daarnaast sturen wij dan je digitale foto en je handtekening beveiligd digitaal naar de RDW. Je kunt gewoon bij ons binnen lopen, zonder afspraak.

Stap 2: Je online aanvraag – de bevestigingsmail van RDW

Ga naar de website van het RDW. Kies daar voor “digitaal aanvragen rijbewijs” en log in met je DigiD-app. Nadat je bent ingelogd regel je binnen een paar minuten de verlenging van je rijbewijs. Via iDeal reken je direct af. De RDW maakt het rijbewijs. Deze kun je al na 2 werkdagen ophalen bij je gemeente. Je ontvangt een e-mail van RDW als je rijbewijs klaar ligt bij de gemeente. 

Op de site van DigiD staat meer informatie over de DigiD-app.

Stap 3: Je rijbewijs ophalen

Je kunt het rijbewijs ophalen bij jouw gemeente. Kijk wel even van te voren of je een afspraak moet maken op het gemeentehuis voor het ophalen van je rijbewijs. Neem je huidige rijbewijs en de gemaakte pasfoto op print mee, het huidige rijbewijs moet je inleveren. Daarna krijg je het nieuwe rijbewijs. 

De drie stappen in een filmpje van de RDW. De stappen worden hier visueel uitgelegd. 

Video afspelen